AVRUPA'DA DEZAVANTAJLI YETİŞKİN EĞİTİMİ PROJESİ

AVRUPA'DA DEZAVANTAJLI YETİŞKİN EĞİTİMİ PROJESİ

13.12.2021 366

Müdürlüğümüz tarafından hazırlanan ve Avrupa Birliği Eğitim ve Gençlik Programları Merkezi Başkanlığı (Türk Ulusal Ajansı) tarafından kabul edilen Avrupa'da Dezavantajlı Yetişkinlerin Eğitimi (2020-1-TR01-KA104-082415) projesi  yurt dışı hareketlilik faaliyetini tamamladı. Çukurova Halk Eğitimi Merkezinin koordinatörlüğünde hazırlanan projede Seyhan ve Cumhuriyet Halk Eğitim Merkezleri, Sarıçam Belediyesi  proje ortakları arasında yer almaktadır.

Yetişkin Eğitiminde Dezavantajlı gruplara eğitim veren eğitici ve öğretmenlerin Avrupa'da, bu alanda verilen Dezavantajlı Yetişkin Eğitimini incelemeleri ve ihtiyaçları olan eğitimi ""Disadvantaged individuals in Adult Education" kurs ile almaları sağlanmıştır. Dezavantajlı Yetişkin Eğitimi konusunda Avrupa'da verilen formasyon eğitimlerini, kullanılacak her türlü materyal, malzeme, sunu ve broşür vb. Yöntem ve teknikleri, halkla ilişkiler ve uygulamaları, yönetim ve organizasyon müfredatı kurumlarda uygulanmaya başlanmıştır.

Bu proje ile ilimizde bulunan 2 halk eğitim merkezi ve ilçe belediyesi koordineli bir şekilde çalışmış olup yabancı dil kursu, hazırlık semineri gibi ortak proje hazırlık faaliyetlerinde bulunmuştur. Toplam 16 katılımcı ile Avusturya'nın Viyana şehrinde gerçekleşen bu eğitim faaliyeti kurumlarımız ve öğretmenlerimiz için hem bilgi beceri hem de kültürel anlamda gelişimlerine katkıda bulunmuştur.  Öğrenilen bilgilerin kendi kurumlarımızda uygulanması ve proje katılımcıların bu bilgileri diğer öğretmenlere aktarılmasının oldukça önemlidir.

13-12-2021